Välkommen till

BAMBUBUTIKEN.SE

Ekologiskt för alla åldrar

Vi älskar bambu

EKOLOGISKT, KLIMATSMART, RÄTTVISEMÄRKT

Naturtillgångar skövlas, jordar & människor utarmas – allt för att vi i västvärlden ska kunna handla så billigt som möjligt. Finns det inget sätt att hålla nere priser och ändå handla klimatsmart, ekologiskt och rättvisemärkt? Bambu är en av jordens snabbast växande växter. Bambu behöver ingen konstgödsel och inget bekämpningsmedel. Trotts detta är bambufibrerna starka och lämpar sig fantastiskt bra för produktframställning. Handla bambuprodukter för jordens skull!


EKOLOGISKA KLÄDER – FÖR ALLA ÅLDRAR

Bambukläder är som inget annat du tidigare provat. Bambu är för bomull vad kashmir är för ull, ger en lyxig känsla och perfekt för dig med känslig hud. Bakterier trivs inte i bambukläder. Använd kläderna flera dagar utan att de börjar lukta. Då bambukläderna även är självtempererande, självabsorberande och andas passar de mycket bra som träningskläder eller bas plagg. Planerar ni resa till varmare breddgrader och vill ha ett bra solskydd är bambu ett fantastiskt material. Bambukläder stänger ute mer än 95% av solens skadliga UV-strålning.

HISTORIA

För mer än 5 000år sedan började man i Kina använda bambu för produktframställning. Efter varit en viktig del av Kinas historia dyker bambu plötsligt upp i England 1845 då ett patent (No. 8274) lämnas in för världens första bambucykel. Kända för att vara trendsättare världen över lanserar Gucci år 1947 den första handväskan gjord i Bambu. Idag finns det fler än 70 olika typer av bambu fördelat över 1450 arter. Bambu används idag i allt från köksredskap till kläder, hudvårdsprodukter och inredningsdetaljer. I dagens mer miljömedvetna konsumtion får bambuprodukter allt större fäste och tar snabbt stora marknadsandelar.


MILJÖPÅVERKAN

Bambu odlas helt organiskt utan bekämpningsmedel och växer fritt och naturligt i stora delar av världen. Bambu är världens snabbast växande planta. Mosobambun eller ”jättebambun” är den bambusort som används till bambutextil. Mosobambun når sin fulla längd på bara 3 månader. Och tack vare att man kapar stammen ovanför rot kan bambun avverkas tre gånger per år. På senare tid, när efterfrågan ökat, växer det upp stora bambuplantage för att klara den ökade produktionen. Men vi kan vara lugna för vår vän pandans skull, den bambusort som pandan äter är en mycket lägre sort där de lättare kommer åt bambuskotten. Mosobambun är helt enkelt onödigt hög för pandan.

Ur miljösynpunkt är bambu ett mycket bra alternativ för produktion av ekologiska kläder, speciellt om man jämför med traditionellt odlad bomull. Bambu behöver inte konstbevattnas och klarar sig på väldigt lite vatten. Bambu behöver inte besprutas med kemikalier eller konstgödsel för att växa. Bambu avger också 30% mer syre än någon annan skog och bambun förbrukar mer koldioxid än andra växter.

DELA & GILLA VÅRT BUDSKAP PÅ FACEBOOK!

logotyp-prim-bambubutiken-webb

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna och uppdateringarna från BambuButiken.se.

JUST NU får du 15% rabatt som ny prenumerant! 

Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev!

Som tack får du en rabattkod som du kan använda i kassan:
BAMBU15

Pin It on Pinterest